Spil golf med os!

Så er det for alvor blevet sommer, og det er bare den skønneste årstid til at lære at spille golf: Vejret er godt, det er ferietid, og der kan fejres selv de mindste sejre med is, øl eller andet i aftensolen på tagterrassen ved restauranten i klubhuset.

Har du ikke prøvet golf før, så synes vi, du skulle give det en chance. Golf kan nemlig noget ganske særligt: Du kan spille mod nogen, der er meget bedre end dig, og alligevel have helt lige chance for at vinde! Men du kan også bare spille for sjov. Selvom golf kan trænes og spilles alene, er det nu hyggeligt at være flere. Man kan følges med op til 3 andre og nå at vende verdenssituationen, firmasituationen, familiesituationen eller golfsituationen undervejs. Og så er golf for alle, uanset alder. I vores klub er det yngste medlem 4 år og det ældste er 90 år.

Golf gavner og er godt for kondien, for hjertet, mod diabetes og ensomhed. Kom og hav det sjovt med os – du har helt sikkert godt af det!

Lørdag den 1. juli holder vi åbent-hus-arrangement

Det er ikke et “rigtigt” åbent hus, hvor du kan komme, når det passer dig, for vi har et fast program, så du får så god en oplevelse med hjem som muligt. Frivillige hjælpere introducerer dig under afslappede og hyggelige forhold til golf. Der skal både øves og spilles rigtig golf.

Vi starter klokken 10 og klokken 12.45 pakker vi golfudstyret sammen og mødes til frokost i restauranten med en af Odsherreds absolut bedste udsigter.

Der er ingen tvang, men vi håber, du bliver bidt af spillet, så du får lyst til at blive prøvemedlem. Det skal vi nok fortælle om på dagen, men hvis du vil læse forud, så kan du klikke her

Danmarksturneringens 3. og 4. runde

3. runde, herrer 1, herrer 2 og damehold:
I Danmarksturneringen tabte 1. holdet til Skovbo med 9-5 i en match, hvor Simon Grønkjær og Claus Søby vandt deres matcher mens Simon Juel delte. Resultatet betyder, at 1. holdet ligger på 4. pladsen, kun 2 point efter Greve, der fører divisionen. 1. holdet møder søndag møde Midtsjælland på hjemmebane i en kamp, der på forhånd tegner meget spændende.

Klavs Petersen sænker det afgørende putt i en god hjemmesejr for 2.-holdet i 3. spillerunde.

Klavs Petersen sænkede det afgørende put i dagens kamp mod Kalundborg for 2.-holdet. De 2 første matcher blev vundet overlegent af Frank Viggo Rasmussen og Henrik “Nuller” Andersen, før Kell Andersen med en kneben sejr på 1/0 og Thomas Stockholm med et 2/1 nederlag bragte spændingen tilbage i kampen. Klavs holdt hovedet koldt, og vandt sin match med 3/1, og bragte dermed stillingen op på 8-2 til Odsherred. Da foursomen med Per Hansen og Henrk Ryttergaard vandt med 3/2, blev den samlede sejr på 12-2.
Damerne tabte 9-0 til det suveræne tophold fra Skovbo. Damerne kan forhåbentlig tage revance i søndagens hjemmekamp mod Værebro.
Veteranerne tabte ude med 11-3 til Rungsted, der nu fører 1. division fordi de har vundet den indbyrdes match mod os. Dagens vinder var Svend Mathiasen og Ole Gylling, der delte sin match. Veteranerne skal søndag til Køge, hvor der venter en svær kamp, men vi krydser alle fingre for et godt resultat.

4. runde

Sejr til damerne på hjemmebane!

En dejlig dag i Odsherred Golfklub! Alle vore hold vandt deres kampe på hjemmebanen, der sjældent svigter. Specielt var det glædeligt, at dameholdet i kvalifikationsrækken endelig fik hul på bylden og vandt 6-3 over Værebro. Annie Olsen vandt sin single, Susanne Echberg og Lone Rasmussen vandt forursomen og Lone Thue delte sin single, medens Pernille Høst måtte se sig besejret i sin single. Rigtigt dejligt og opmuntrende for vort damehold.
1.holdet vandt en fortjent sejr på 8-6 over Midtsjælland i 3. division. Simon Juel, Simon Grønkjær, Claus Søby og Peter Jensen vandt alle deres singler, medens Thomas Gylling og foursomen med Preben Daa og Dan Jensen tabte. Det var Simon Grønkjær, der holdt nerverne i ro og sænkede det afgørende put, så vi kom foran med 8-2 i matchen og hermed ikke kunne tabe.
2. holdet vandt også med 8-6 mod Dragsholm i 5. division. Et hold vi havde tabt 14-0 til på udebane, så det var noget af en bedrift at sejre på hjemmebanen. Thomas Stockholm og Klavs Petersen vandt deres singler, og da foursomen med Henrik Ryttergaard og Per Hansen ligeledes vandt, var sejren en kendsgerning.
Veteranerne tabte i 1. division 11-3 i Køge, men selv om det var en stort nederlag, så vandt vi tidligere på sæsonen 12-2 over Køge, så i det samlede regnskab er vi bedre end Køge, hvilket kan være meget afgørende, når det endelige regnskab skal gøres op. Læs veteranernes egen beretning ved holdkaptajn Svend Mathiasen herunder:

Veteranholdet – 3+4. runde 2017:

Veteranerne skal nu træne målrettet – ikke mindst mentalt – så de til august er klar til at forsvare Odsherred Golfklubs plads i 1. division for veteraner ved Danmarksturneringen.

Weekenden bød på 2 udebanekampe, og lørdag skulle vi møde de regerende Danske Veteranmestre 2016; Rungsted, der højst overraskende havde tabt i Køge i 2. spillerunde, stillede denne gang op med et noget stærkere hold. Det viste sig da også at blive en for stor mundfuld for os, idet Rungstedspillerne til fulde udnyttede deres kendskab til banen, og vi tabte med de klare cifre 3/11.

Karin Lund lagde ud med at tabe 1/2 i en match, hun selv mente, at hun burde have vundet. Frits Guldbæk tabte trods godt spil sin 4. single 4/6 til den langt slående Martin Bank. Ole Gylling var i sin 3. single oppe mod en tidligere landsholdsspiller Hans Chr. Colov. Ole spillede godt, og selv om han på et tidspunkt var 4 nede, formåede han at komme igen, og han sluttede med at dele matchen. Flot af Ole. Svend Mathiasen løb 2. singlen ind i problemer midt i matchen og var 4 nede efter at have tabt hullerne 9-12. Svend fik dog spillet sig gevaldigt op, og via bl.a. et par birdies vandt han de sidste 6 huller og sikrede sig dermed en 2/0 sejr. John Hansen havde fået fornøjelsen af at spille 1. single mod den tidligere veteraneuropamester Hans Stenderup, og det skulle vise sig at være en lige så svær opgave som forudset. Hans viste stort spil og vandt klart 5/6.

Rungsted havde stillet deres absolut stærkeste foursome med Merete Meiland (4,5) og Per Hollesen (4,3), og det kunne Kirsten Jordy og Geoffrey ikke matche på dagen og tabte ligeså klart 5/6. Næstved slog på hjemmebane Køge 9/5, og stillingen inden søndagens kampe er, at Rungsted og Odsherred begge har 4 points, medens Næstved og Køge hver har 2 points.

Søndag tog vi til Køge med et stille håb om en smal sejr, men vi måtte lægge ryg til et nederlag på 3/11. Kun Karin 5/4 og Frits A/S skaffede os lidt points, men da vi havde vundet 12/2 på hjemmebane ligger vi fortsat foran Køge i tabellen, og det kan forhåbentlig vise sig at være nok til, at vi kan forblive i 1. division. Karin spillede godt og lavede par på sine sidste 6 huller og vandt på hul 14, medens Frits efter flot spil og fin putning reddede en A/S hjem, og dermed sikrede os et vigtigt point. Ole og foursome med Kirsten og Geoffrey led begge snævre nederlag på 1/2, hvor især foursome var noget uheldige i afslutningen. John var ved af få spillet sig ind i matchen igen, men han nåede ikke længere op end 1 ned, og tabte til slut 2/3. Svend tabte klart 2/4, idet han ikke kunne følge med sin modstander på bag-9, hvor denne lavede 3 birdies på de sidste 7 huller.

Nu forestår der en hård træningsperiode inden den afsluttende spilleweekend i august, hvor vi skal forsøge at forbedre os særligt på det mentale plan. Rungsted slog som forventet Næstved ude og stillingen efter de første 4 runder er, at Rungsted har 6 points, Odsherred og Køge hver 4 points, og Næstved 2 points.

Steen Storland og Svend Mathiasen

Sikken en fest, vi har haft..!

“Ja, det tror jeg nok vi kan sige!”, lyder det begejstret fra festdeltager og -medarrangør Annethe Rolling, som beretter fra jubilæumsfesten: “Der var 98 tilmeldt, men desværre havde vi nogle afbud, så vi blev 95 meget glade festdeltagere. 35 kunne sidde under vores nye telt på terrassen, et godt valg, da det blev MEGET varmt i restauranten. Vi havde musik af Thomas Andersen, der satte en god stemning lige fra starten og sang rigtig godt.

Der blev serveret en rejecocktail med hvidvin til forretten, derefter var der buffet med helstegt pattegris, grillkylling, pølser, som blev serveret af kokken – forskellige salater og stegte kartofler med masser af brød. Desserten var jordbærkage. En dejlig menu. Fru Hansen havde nogle søde servitricer, som hele tiden sørgede for en god betjening.

Efter maden blev der dans, jeg skal love for der blev danset, dansegulvet var fyldt hele tiden.

Kl. 23.30 kom så det store overraskelse – fyrværkeri – som var sponseret af Emil Nielsen – fra firmaet ”EN tømrer” i Holbæk – og Fru Hansen, hold da helt op, hvor var det flot.

Vi fortsatte med at danse, og slutte af med ”sku gammel venskab”. En dejlig aften sammen med skønne golfvenner. Så kom alle taxaer, da det sluttede ca. 00.30.

Stor tak til alle, specielt fru Hansen og co.

Hilsen Festudvalget.”

 

Våd Senior Open

I anledning af Odsherred Golfklubs 50 års jubilæum blev det årlige Senior Open denne gang afholdt i jubilæumsugen. På 18-hullers banen deltog 97 spillere fra 7 forskellige golfklubber, og desuden deltog 20 spillere på 9-hulsbanen.

Der blev spillet individuel stableford turnering i en dame- og herrerække samt en holdturnering, hvor de 3 bedste scores talte. Derudover var der præmie for nærmest flaget på par-3 hullerne.

Det var gråvejr, da turneringen begyndte, et ret behageligt golfvejr, men efter et par timer begyndte det at småregne. Det varede dog ikke længe, før regnen tog til og ligefrem stod ned i tove, og spillerne kæmpede bravt for at holde sig selv og udstyret tørt under den kraftige byge.

Sikken en byge!

De fleste tog situationen med godt humør, og da regnen endelig holdt op, kom det våde tøj af eller blev lufttørret i det dejlige solskinsvejr, der fulgte, og tilmed holdt gennem resten af turneringen.

Efter afsluttet golfrunde var der fællesspisning Hos fru Hansen, hvor også præmierne blev uddelt.

Den individuelle turnering/ 18 huller blev vundet af Bodil Thaarup og Frank Jelmo.

1. præmie var en miniferie for to på Hotel HøjbySø.

Den individuelle turnering /9 huller blev vundet af Anne-Lise Pfeiffer og Kent Hestehave.

1. præmie var to Condor pakker til Korsør Golfklub.

Tak til Seniorklubbens sponsorer Hotel HøjbySø og Krone Golf.

                                                                                                                                                                          jp 12.juni 2017

Herreklubben Invitational 2017

Der var lagt op til en venskabelig dyst i Odsherred Golfklub, da Herreklubben tog imod deres gode venner, Manneklubben, fra Maribo Sø Golfklub. Turneringen var i anledning af Odsherred Golfklubs 50 års jubilæum udvidet med en VIP-række, idet de 2 klubber havde inviteret sponsorer med i turneringen.

Det skulle blive en festlig dag, men uvejr lå og lurede, hvilket spillerne også fik at føle under runden. Det hele startede dog godt, da de gæve gutter fra det flade Lolland ankom med bussen. Flere af dem havde bestilt smørrebrød ved ankomst fra bussen, og fru Hansen stod klar til servicere dem.

Da både gæster og medlemmer var ankommet, blev der budt velkommen af Herreklubbens formand, som fortalte lidt om dagens forløb. Først skulle der spilles golf og hygges på banen, og derefter skulle der hygges i klubhuset, hvor der ventede en 3 retters menu.

Spillet startede godt. Gråvejr og en vældig vind slår ikke en Herregolfer ud..! Desværre havde de højere magter så også tænkt sig, at det skulle krydres med masser af regn. Det satte desværre en lille dæmper på spillet, men humøret var højt.

Da alle mand var tilbage i klubhuset, var der festmiddag: Først sild, så svinekæber, og slutteligt kaffe og kage. -Så kan det ikke være bedre for en rigtig Herregolfer.

Da den skønne menu var spist, var det tidtil præmieoverrækkelse, og med et fyldt præmiebord, som var sponsoreret fra Wilson/Staff og Pro Golf Scandinavia i fællesskab, var der masser, der skulle overrækkes.

Det vigtigste var dog, at Herreklubben med stor tilfredshed kunne få den lille dame tilbage. Herreklubben har med en vis skam, gået et års tid og kigget på den mandlige torso, så det var en stolt formand fra Herreklubben, som kunne konstatere, at Herreklubben med en pæn margen vandt damen tilbage. Herudover var der også et nyt æbletræ til arealet mellem 9. og 18. green. Det nærmer sig snart en pæn lille plantage med træer, som Herreklubben har vundet i dysten mod Maribo Sø.

Herefter var det tid til at tage afsked med vores venner, som nu kunne tage den lange tur hjem med bussen, men også med glædens forventning, da Herreklubben til næste år vil tage turen til Maribo.

Solvognpigernes jubilæumsturnering

45 glade Solvognspiger mødte op til gunstart kl. 15. Solen var fremme, men vinden var lidt kølig.

Vi havde fået tidspunktet trykt på scorekortet, hvad tid vi skulle slå ud på hvert hul, det var meget sjovt at se om vi var bagefter eller meget før. Det havde en virkning, for vi kiggede på tiden og vi kunne konstatere at alle måtte være før tiden. Vi havde aftale at mødes hos fru Hansen ca. kl. 19.30, men alle mødte op før. Her fik vi et glas vin og hjemmebagt brød med pesto og oliven, så alle kunne hygge os på vores nye overdækket terrasse. Derefter var der igen en dejlig buffet som Fru Hansen havde sørget for. Under kaffe og kage blev vinderen råbt op, denne gang var der præmier til de første 12. Der var præmier til alle som kom på greens i 2. slag på alle par 3 huller og til sidst, var der 15 klappepræmier.

En dejlig dag med 45 Solvognspiger.

Annethe Rolling

Pinse Parturnering

68 glade spillere mødte op til start i pinse parturneringen, som er en del af Odsherred Golfklubs jubilæumsuge. Solen skinnede, og det blæste med en kølig vind. Som i alle ugens øvrige arrangementer, fik deltagerne, sammen med deres scorekort, udleveret et jubilæumsbagmærke til minde om klubbens 50-års jubilæum og spillernes deltagelse i dette.

Hele turneringen foregik i et super flot tempo, så alle kom ind før tiden. Banen var som den plejer rigtig flot. Der var to juniorer med – Theis Rørmann Rosengaard, som dannede par med Henrik Ryttergaard, og Laurits Gylling som dannede par med Ole Gylling, hvilket de 2 ældre herrer kunne være glade for, da begge par kom i præmierækkerne.

 

Turneringen blev afviklet i 2 rækker, og resultaterne blev som følger:

 1. plads i A-række – Theis Rørmann Rosengaard og Henrik Ryttergaard – med 43 point
 2. plads i A-række – Helle og Poul Werner Odér – med 39 point
 3. plads i A-række – Bente og Ib Berthelsen – med 38 point
 4. plads i A-række – Morten Flindt og Kim Bours – med 37 point

 

 1. plads i B-række – Ingrid og Poul Christensen – med 38 point
 2. plads i B-række – Charlotte Duholm og Niels Hansen – med 36 point bedst på bag 9
 3. plads i B-række – Laurits og Ole Gylling – med 36 point
 4. plads i B-række – Winnie og Flemming Bech – med 34 point

Der var flotte præmier til de topplacerede par og nærmest flaget-sponsor var som vanligt SuperBrugsen i Højby. Efter turneringen havde Fru Hansen overgået sig selv med en lækker buffet, hvilket alle deltagerne nød.

Turneringsudvalget takker alle deltagerne for en dejlig dag.

Pinse Morgen turnering

Lone Thue Jensen vandt, da pinsesolen blev skyllet væk i morgenregn, med en flot præstation og 39 point.19 friske deltagere havde meldt sig til dette års udgave af Pinse Morgen turneringen, som var starten på Jubilæums-ugen. Selv om alle havde været tidligt oppe, var der smil hos alle deltagerne. Sammen med scorekort, blev der udleveret et særligt Jubilæumsmærke til bag’en samt lidt bolde, og så var spillerne klar til at starte op kl. 7.00. Vejret var noget overskyet, med uden særlig megen vind, og der var en behagelige temperatur.

Turneringen forløb stille og roligt, men da ca. halvdelen af runden var spillet, kunne vor herre ikke holde sine tårer tilbage, og det begyndte at regne. I starten var det ok, men desværre tog regnvejret til, så det blev sværere og sværere at hold fast på udstyret. Nogle spillere havde dog fuld kontrol, og forstod at komme rundt med en pæn score., hvilket kan ses af resultatet:

 1. Plads: Lone Thue Jensen – 39 Point
 2. Plads: Daniel Clemmensen – 32 Point
 3. plads: Claues Helms – 31 point (hvilket i øvrigt 2 andre spiller også havde, men Claues var bedst på bag-9).

Vinderne blev belønnet med flotte præmier fra dagens sponsor: Pro Golf Scandinavia.

Turneringen blev rundet af med en lækker brunch hos fru Hansen, som havde sørget for dejlig varm kaffe og klassisk brunch – Lige hvad spillerne have brug for. Turneringsudvalget takker for dagens deltagelse og på gensyn til de af deltagerne, der senere på dagen skulle deltage i mandagens Pinse Par Turnering.

 

Nyheder