For jer som har været på banen og spille, har I sikkert set, at nogle af de nyplantede træer har fået nogle store barduner på for at holde dem på plads. Disse barduner har åbenbart givet nogle diskussioner omkring, hvad man må og ikke må i forhold til disse. Bardunerne holdes af pæle med blå top.

Man må få et frit drop, så længe disse barduner er i vejen i forhold til sin stance og sit tilsigtede sving, men IKKE i forhold til sin spilleretning.

Så er man uheldig og bolden ligger et sted hvor en bardun er i vejen for ens spilleretning, kan man kun betragte denne bardun, som hvis det er en gren som driller.

For at gøre det enklere at vurdere lempelsesområdet – vil der – rundt om alle træer med barduner, blive etableret områder med blå pæle (areal under reparation) – nogle enkelte områder måske med spilleforbud/grøn top.

Lempelses regler efter 16.1.b: (se evt. figur 16.1.a i regelbogen)

Lempelse uden straf er tilladt, når bolden er i det generelle område, og der er gene fra et unormalt baneforhold. Det nærmeste punkt for fuld lempelse bestemmes (tilsigtet stance og tilsigtede sving) og en bold droppes i og skal forblive i lempelsesområdet.

Størrelse af lempelsesområde: En køllelængde fra referencepunktet- må ikke være nærmere hullet end referencepunktet.

NB! Der skal tages fuld lempelse for al gene fra det unormale baneforhold. Er nærmeste vej ud – et sted hvor man ikke kan slå fra af anden årsag – må man evt. supplere med en uspillelig bold med et strafslag eller spille bolden som den ligger – hvis ikke spilleforbud!

Det hele kan findes under Regel 16 i regelbogen.  link til regel 16

Og til sidst en venlig henvendelse fra os i Regelkomiteen – lad os hjælpe hinanden derude på en venlig og god måde – der er lavet en del om på banen og de nye regler er stadig nye for mange.

Regelkomiteen

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment