Ingen medaljer til Odsherred Golfklub

I weekenden d. 10+11. september 2022 deltog Odsherred Golfklubs 1. divisionshold for superveteraner i finalespillet om det danske mesterskab samen med Aarhus, Aalborg og København.

Ud over superveteranerne var der også finalespil for seniorer og veteraner.

Det blev til et velafviklet finalestævne på Holstebro Golfklubs Storåbane i flot efterårsvejr, idet det holdt tørt det meste af tiden, og hvor vinden ikke forstyrrede nævneværdigt. Skønt at spille på saftige grønne fairways og lynhurtige ondulerede greens.

Vores prøverunde om fredagen gav os lidt bange anelser for weekendens spil, idet greens virkede meget vanskelige at læse. Vores modstander i semifinalen – København – fik ikke gennemført hele deres prøverunde på grund af heftig regn og torden. Men lige lidt hjalp det os!

Lissi Andersen fortsatte dog sit fremragende spil fra gruppespillet og fik revanche mod Birgitte Henrichsen (Lissi havde tabt til Birgitte i København på veteranholdet i 2021) med en flot 2/1 sejr. En virkelig god skalp.

Herefter var det ellers op ad bakke for vore superveteraner. Kurt Berntsen fik forbedret sit spil fra prøverunden, men måtte alligevel indkassere et nederlag på 3/1. Frits Guldbæk holdt også skansen længe, men et kikset hul 18 gav nederlag på 2/0.

Ole Gylling havde egentlig fuld kontrol over sin match og var 4 up, men efterveerne fra et fald på badeværelset gjorde ham ukampdygtig, og han endte med at tabe 2/0. Men godt fightet under umulige vilkår.

Det viste sig dog efterfølgende, at Oles nederlag blev uden betydning, idet vi selv med en sejr til Ole ikke havde vundet den samlede match.

Svend Mathiasen spillede godt og vandt sikkert 6/4. Foursome med Kirsten Jordy og Geoffrey Reynolds havde ikke spillet på dagen og tabte 4/2.

København gik derfor i finalen med en samlet sejr på 9/4. I den anden semifinale slog Aalborg overraskende Aarhus 7/6, så Odsherred skal møde det på papiret stærkeste hold i kampen om 3. pladsen.

Vi tabte 7/6 til Aarhus i kampen om 3. pladsen og måtte igen i år tage til takke med 4. pladsen.

Selv om resultatet kunne tyde på en tæt match, var vi ikke i nærheden af medaljer.

Svend spillede virkelig flot golf og vandt 4/2 over Claus Thorsen, selvom aarhusianeren var 2 up efter 6 huller.

Ole havde fået bugt med skaden fra lørdagens spil, og han spillede en sikker 4/3 sejr hjem over Finn Havalesckha, ligesom Kurt fik slidt sig til en 2/0 sejr. Så var det bal ligesom ovre!

Lissi kunne ikke holde sit gode niveau og tabte klart 4/3 til Eza Havalesckha, men med til historien hører også, at Eza vandt alle sin pulje- og finalespilskampe, så det var flot kæmpet af Lissi at holde spillet gående til hul 15.

Frits måtte bøje sig for overmagten med et 4/3 nederlag, medens vores normalt så stærke foursome Kirsten og Geoffrey slet ikke kunne finde melodien mod 2 stærkt spillende aarhusianere – Gitte Johannsen og Poul Hørslev. Et nederlag på 7/5 er svært at sluge. Men stort tillykke til Aarhus med bronze-medaljerne.

Guldmatchen mellem København og Aalborg endte med 7/6 sejr til København, men det modsatte udfald kunne let være opstået, idet 2. singlen var lige før hul 18. Havde aalborgspilleren kunne dele hullet var guldet i stedet gået til Aalborg.

Nu glæder vi os på superveteranholdet til sæsonen 2023, og mon ikke 3. gang bliver lykkens gang så vi kan få medaljer med hjem i 2023.

 

Se alle fotos fra dagen her

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment