Regionsgolf  2018:

Interessen for at spille regionsgolf i Odsherred Golfklub er måske lidt på retur, for vi deltog kun med 5 hold i Regionsgolf Øst. Det var 2 hold færre end i 2017.

En medvirkende årsag var måske også, at divisionsspillere ikke længere er berettiget til at spille regionsgolf, og det medførte, at vi ikke kunne tilmelde hold i A-rækken.

Resultaterne har gennemgående ikke været lige så gode som i 2017, hvor vi havde 2 hold med i slutspilsrunderne. Kun Senior A og Senior C kunne præstere 3 sejre i deres puljer.

I Senior A, endte alle 4 hold i puljen med 6 points, og holdet må formentlig rykke ned i Senior B til næste år.

Senior C klarede det bedst af alle Odsherred Golfklubs regionshold, idet holdet opnåede 7 points på en 3. plads.

Holdkaptajnen for Senior C, Alf Thomassen sammenfattede sæsonen således:

”Vi startede med at dele med Ledreborg på hjemmebane og fik dermed en lidt dårlig start på puljekampene. Efter at have tabt til Mølleåen på udebane, vandt vi over Smørum på deres hjemmebane og var pludselig godt med i kampen igen. Efter vi vandt over både Smørum og Mølleåen på hjemmebane, var vi rigtig godt med i kampen og kunne vinde puljen med en sejr over Ledreborg på udebane. Det blev en tæt og spændende kamp, hvor vi stillede op i absolut stærkeste opstilling, men desværre taber vi 7/4 til Ledreborg. Altså var vi tæt på og alligevel endte vi bare på 3. pladsen, så det var tæt på flere måder.

Organisatorisk har det også fungeret fint. Samarbejdet med de andre klubber om de få ændringer af kampdage, der var behov for, har været gnidningsløst. Der har i alle kampe været en god sportsånd og fairplay, samtidig med, at man tydeligt mærker, at alle helst vil vinde.

Min klare opfattelse er, at alle har haft gode golfoplevelser og vores kampe er foregået i en god og positiv ånd, som på alle måder er golfsporten værdig.”

Holdkaptajnen for Veteran A, Svend Stenhøj havde følgende bemærkninger til sæsonen:

”Holdet fik sin sag for i turneringen. I alle kampene var vi op mod modspillere, som uden undtagelse havde lavere handicap end os. I nogle tilfælde op til 6-7 indekspoint, men for det meste mellem, 2 & 4. Vi var kommet i en pulje, hvor vi dårligt kunne komme længere væk. Hornbæk, Furesøen og Simons. Vi vandt kun 1 kamp med 7-4, men ellers tabte vi stort i alle de øvrige. Selvom vi var prügelknabe, var mange af de enkelte kampe mere jævnbyrdige, end resultatet viste, og generelt må vi sige, at vi med vores modstandere havde en hyggelig turnering”.

Superveteran A med Kurt Berntsen som holdkaptajn mødte hård modstand i deres pulje og sluttede sidst med kun en enkelt sejr ud af 4 mulige.

Holdkaptajnen for Superveteran B, Per Bøgebjerg udtalte om årets oplevelser:

”Det har været frustrerende, at møde andre spillere med et noget lavere handikap, og dermed føle at vi spiller dårligt, men i virkeligheden var mange af de enkelte dyster meget lige.

Vi måtte dog erkende, at de fleste gange faldt resultatet ud til modstanderens fordel. Det er lidt uforståeligt at Kalundborg kan stille med 2 B-hold, i stedet for et A og et B-hold.

Det vigtigste ved regionsgolf er det sociale samvær på holdet, at spille andre baner og møde andre modstandere, så trods nederlag har det været en god oplevelse.

Det var til tider svært at stille hold, selvom flere havde lovet, at de kunne spille alle 6 puljekampe, men det holdt langt fra stik. Og desuden var muligheden for valg af spillere begrænset, da vi ikke har mange gode spillere der er fyldt 70”.

I alt har 55 forskellige spillere deltaget på de 5 hold.

Vel mødt til sæsonen 2019.

Svend Mathiasen, regionsgolfkoordinator