https://photos.app.goo.gl/iis1VCew8MPsnbS98

Så var det atter blevet slutningen af juli måned, og som det efterhånden betyder, så skal der igen spilles SOLVOGN POKALEN i Odsherred Golfklub. Klubbens egen Junior/Ynglinge Rangliste Turnering, hvor klubben inviterer Danmarks bedste unge spillere til at komme og dyste på vores bane.

Normalt har vi en rigtig flot tilslutning til denne Turnering, men i 2022 var der desværre ikke så mange som vi plejer at være. 37 friske unge drenge og piger var tilmeldt, men tak til alle jer som støttede op omkring turneringen. I år, har vi været presset af rigtige mange Turneringer som ligger omkring vores normale termin her i slutningen af juli, samt vi kunne konstatere, at rigtig mange havde valgt at tage ud og rejse, nu hvor de ikke har kunnet komme afsted de seneste 2 år.

Men med det mindre felt, havde vi lavet lidt om på afviklingen, så i stedet for at have starter på både Hul 1 og 10, havde vi år, valgt kun at have start på Hul 1. Det medførte, at spillere stille og roligt meldt deres ankomst, så velkomsten og udlevering af scorekort forløb stille og roligt. Vi kunne derfor sætte Turneringen i gang kl. 8.00. Og for en gangs skyld, fristes man til at sige, kunne vi se frem til 2 dejlige dage med perfekt golfvejr. Der skulle ikke komme regn (som vi plejer at byde på), og vinden skulle heller ikke få den store betydning. Men perfekt opsætning af banen fra vores gode greenkeepere, kunne de ”bare komme an”, og udfordre vores dejlige bane.

Og det gik stærkt derudaf. Den første 2 bold, kunne således gennemføre deres første runde på 3½ time, og alle de efterfølgende bolde, kom også rundt i den første runde til den aftalte tid. Efter Runde 1, var det Mads Hasenschwandter fra Helsingør GK som tog fronten, med en runde i 70 slag, havde han lagt sig foran Julius Køhler – Smørum GK og Alexander Viscovich fra Søllerød GK med henholdsvis 4 og 6 slag. Hos pigerne Christina Jacobsen – Skovbo GK taget fronten med en runde i 79 slag, og en føring over Elisabeth Foss – Søllerød GK med 6 slag.

Med den gode gennemførelse af runde 1, blev de  første bolde sendt lidt tidligere ud. 2. runde blev dog lidt anderledes for spillerne, da vinden var tiltaget en smule, og nu skulle der spilles i andre baner – der kom der rigtig gang i feltet. Hele 2. runde forløb uden problemer og et tempo som vi ikke har set tidligere. Alle bold kom rundt i tider som var langt fra den fastlagte, så inden vi fik set os om, så blev vi færdige med runden kl. 19.00. Mads kunne holde fast i sin føring og med 5 slag foran en ny nummer 2, Frederik Tvede – Københavns GK. Hos pigerne havde Christina nu udbygget sin føring, så nu var hun 10 slag foran nr. 2.

Så blev det lørdag, og finalerunden skulle spilles. Vejret viste sig fra sin bedste side, og måske var det derfor, at vores gode greenkeeper havde sagt til sig selv ”Nu kan de bare komme an”. Tophurtige greens og en svær pinplacering, gjorde banen udfordrende, og selvom vores bane ikke er den længste i Danmark, så kan den bide fra sig. Et forhold som de fleste spillere havde af kommentarer efter runden, ikke at det ikke var fair på en finaledag, men den skulle godt nok spilles præcist og med den rigtige hastighed. Lørdagen forløb hele finalen lige efter bogen, alle spillede efter deres tider (og måske lidt foran), så det var meget begrænset hvad der var af ventetider rundt omkring.

 

Men efter alle 3 runder var spillet var resultatet klart.

Drenge:

  1. Mads Hasenschwandter / Helsingør GK 214 slag Brutto (+1)
  2. Mads Priergaard / Møn GK 224 slag Brutto (+11)
  3. Magnus Rud Petersen / Sorø GK 227 slag (+14)

Piger:

  1. Christina Jacobsen / Skovbo GK 245 slag (+32)
  2. Elisabeth Foss / Søllerød GK 255 slag (+42)

Herudover fandt vi også den bedste spiller i JC13 og JC15 rækken. Her blev vinderne:

JC13 = Axel Emil Roepstorff / Københavns GK                          262 slag (+49)

JC15 = Alexander Viscovich / Søllerød GK                                   228 slag (+15)

Efter præmieuddeling, var der en flot takketale fra drenge vinderen Mads, som på spillernes vegne takkede for det fine arrangement, og særlig STOR tak til alle de frivillige for al den hjælp de havde fået under turneringen. Også en stor tak til greenkeeperne for den fine bane, og sine medspillere han havde haft under sine 3 runder.

Herefter kunne turneringsudvalget og styringsgruppen takke af, og sagde tak til alle deltagerne for at de ville komme, og håbe på gensyn til næste år, hvor der forhåbentligt vil være mange mange flere med.

På vegne af Turneringsudvalget og styregruppen, vil vi gerne afslutte med et KÆMPESTORT TAK til alle de frivillige som var med som hjælper i denne Turnering. Som spillerne siger, er det lige netop det som I gør, som gør at vores Solvogn Pokal Turnering, betragtes som en af de bedste gennemførte Turneringer.

Og der skal også lyde et 1000 TAK til vores greenkeepere. Både spillere og vi kunne nyde vores bane i bedste og skarpeste form. Dejlig udfordrerne med fair.

Også 1000 Tak til Cafe Solvogn for at være så imødekommende og fleksible, hvis vores angivet tider ikke lige passede, så kunne I hurtig rette til.

Stor TAK til Turneringens sponsor, Royal Unibrew – FAXE Kondi, for deres støtte, så denne Turnerings kan afholdes i Odsherred Golfklub.

Også stor tak til vores frugtsponsor, Min Købmand, Nyrup, v. Jesper Christensen

På vegne af Turneringsudvalget og Styregruppen

Henrik Andersen – Turneringsleder

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment